Toni Milun, AlgebraToni Milun, sasvim sigurno jedan od najomiljenijih profesora matematike u Hrvatskoj, uz pomoć Otvorenog učilišta Algebra danas je pokrenuo novu, značajno osvježenu i unaprijeđenu verziju svojeg weba – novi.ToniMilun.com. Lekcije koje u video obliku pripremaju Toni Milun i njegovi suradnici dosad su pogledane više od 21 milijun puta te su pomogle brojnim učenicima osnovnih i srednjih škola da savladaju gradivo iz predmeta koji im tek naizgled predstavljaju nepremostive prepreke. Na novom portalu Tonija Miluna, razvijanom u suradnji sa stručnjacima za obrazovanje, naći će se ukupno više od 2000 videolekcija iz 10 predmeta, no uz značajan novi element dodavanja napretka i stvarnih nagrada kako bi se posjetitelji potaknuli na učenje i savladavanje novih lekcija i zadataka. Otvoreno učilište Algebra također poziva na suradnju partnere koji se žele pridružiti ovom projektu.

Otvoreno učilište Algebra i profesor matematike Toni Milun danas su predstavili posve novu verziju edukacijskog portala s videolekcijama koje pripremaju Toni i njegovi suradnici. Novi portal Tonija Miluna i suradnika može se posjetiti već danas na adresi //novi.tonimilun.com, a izgrađen je na novoj tehnološkoj platformi i posve iznova osmišljen kako bi se sadržaji što lakše pronalazili, dolazi u trenutku kada su lekcije Tonija Miluna dosad pogledane više od 21,2 milijuna puta.

https://media.s3bubble.com/embed/hls/id/epsc13236

Gledatelji – a među njima su svakako najbrojniji osnovnoškolci i srednjoškolci kojima je Toni pomogao suočiti se s “baukom” matematike, ali i brojnih drugih predmeta – su dosad na portalu Tonija i suradnika (korisno) proveli više od 45 milijuna minuta, odnosno gotovo 86 godina, čineći Tonija jednom od najpopularnijih osoba na YouTubeu u regiji. Videolekcije Tonija Miluna i suradnika nisu bile samo hrvatski fenomen – oko trećina od 32 tisuće redovitih pretplatnika njegovog kanala na YouTubeu dolazila je iz susjednih zemalja.

Sadržaj na novoj verziji portala odlično je i pregledno strukturiran te se vrlo jednostavno dolazi do bilo koje lekcije, a već ih je u ovom trenutku na webu više od dvije tisuće. Postojeći su videosadržaji podijeljeni po predmetima (njih ukupno 10 – matematika, fizika, državna matura, informatika, jezični savjeti, kemija, matematika za fakultet, računovodstvo, statistika i vedska matematika), treninzima (53 treninga) i cjelinama (više od 400), kako bi posjetitelji što lakše pronašli ono što ih zanima i gdje im treba pomoć.

“Danas podižemo ovaj portal na sljedeću razinu – na razinu punokrvne platforme za učenje, kroz koju će posjetitelji moći dobiti asistenciju u vidu podatka o tome na kojoj su lekciji stali, koje su zadatke uspješno riješili i gdje su sa savladavanjem cjeline koju su odabrali. Novost je i što ćemo naše vjerne korisnike, čiji su povjerenje i uspjesi u školi dosad i bili glavna motivacija mojem timu suradnika da priprema pristupačne i zabavne lekcije iz brojnih predmeta, sada moći nagrađivati kroz sustav koji cijeni napredak i uspješno rješavanje zadataka. Otvoreno učilište Algebra pripremilo je vrijedne nagrade – poput pametnih telefona, tableta, majica, šalica… – koje će moći osvojiti najbolji natjecatelji u pojedinim kategorijama tijekom određenog razdoblja”, naglasio je Toni Milun, profesor matematike na Visokom učilištu Algebra i glavni autor portala s videolekcijama. Toni je, poput drugih stručnjaka za obrazovanje koji stoje na raspolaganju Algebra grupi, značajno sudjelovao u osmišljavanju novog koncepta i sadržaja te će nastaviti raditi na kreiranju novih sadržaja.

Sav sadržaj koji je sa svojim timom dosad pripremio Toni Milun može se pogledati na novom webu, a Otvoreno učilište Algebra pomoći će Toniju da nastavi s tjednom produkcijom novih sadržaja koji će biti na raspolaganju registriranim korisnicima weba (registracija je pritom, naravno, posve besplatna), otvarajući također i nova područja znanja o kojima će biti snimljene lekcije.

Jedna od novosti koju posjetitelji mogu uskoro očekivati su, primjerice, lekcije iz programiranja u Pythonu, što će biti zanimljivo srednjoškolcima i studentima, a Toni će se i dalje često osvrtati na matematičke probleme koji muče odrasle. Naime, njegov je najgledaniji video dosad onaj o problematici kredita u švicarskim francima a niti lekcije iz računovodstva dosad nisu prolazile nezapaženo.

Otvoreno učilište Algebra ujedno poziva i druge partnere koji su zainteresirani sudjelovati u radu ove edukacijske platforme, te koji na taj način žele pomoći mladima da što lakše savladaju matematiku i ostale predmete i znanja, da se priključe projektu.

0 Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

allogom

or

Prijavite se

ili    

Forgot your details?

or

Kreiraj račun

Skoči do alatne trake